30 december 2012

BILA BEACH PÅ KOH LIPE

Dags att få rumskamrat. Plockade ihop mina saker och flyttade över dem till Nina. Passade på att ta foto innan jag checkade ut från det här rummet. 
 I arbetartagen.....
Dagens strand är Bila Beach. Upp på kullen och ner igen, inte alls långt att gå. Kul att se de olika stränderna nu när jag har kommit till tredje resan hit.


Bila Beach, är en ännu mindre än gårdagens strand, har utsikt mot nationalparken och Koh Adang. Kan man annat än njuta??? 

Lunch, aubergingryta med ris, på den burmesiska restaurangen med en fantastisk utsikt. 

Nina med sitt kokosvatten, inte min favorit :P
 Bila Beach, inte speciellt stor inte....
Kajip heter den här blomman på thai. Både blomman och bladen används. Den är söt-sur i smaken och kan ätas i sallad och den ger svalka som dryck under varma dagar.
En shake på det gör inte ont någonstans.
Resorten Pitiusas, drivs av tre spanjorer, ligger precis bredvid Bila Beach. Mysigt med 6 hyddor men väl dyrt för mig, 2500Bath över nyår. (Jul 1500B och normalpris 1200B)
 Mitt nya "hem" som inte heller är en bambuhydda....
Så här ser min vackra utsikt ut på kvällarna. På stranden dukas det upp bord och grillen åker fram. 

Ingen dålig firre!!!! Det är till och med mat i maten, titta i munnen på fisken. Tyvärr får man inte beställa av den förrän i morgon eftersom en av de anställda avlidit och den ska sparas till hans ära. Vem sjutton vill ha gammal fisk??? 
Bilden på fisken ligger på fel håll men jag lyckas inte få den rätt, så nu struntar jag i det och den får vara "hängande"
Nu börjar folket från Langkawi dyka upp i massor…. 

Idag blev det en enkel Pad Thai för 60Bath till middag från muffinsdamen uppe i backen, på höger sida om man kommer från Pattaya. Den såg inget vidare ut men var ok i smaken, i alla fall med lite chilisås till. 

Slog till på en pancake med choklad till efterrätt i stället. Den här var betydligt godare än den häromdagen hos Thai Lady. Den vi åt då rann det fett om, steks med både olja och smör/margarin. Dagens pancake, lagades enligt Oats instruktioner torr och mycket mindre, mummmms.  
Mätt och belåten :)

Kram från ett vackert om än överexploaterat Koh Lipe

Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar