3 januari 2013

SISTA DAGEN PÅ KOH LIPE

Ut på powerwalk men idag var det lite mer folk ute. Det gick riktigt lätt idag, så skönt att vara igång. 

Istället för att gå till burmesen efteråt gick jag bort till Varin 2, på Sunrise för att kolla bambu-bungalow. Jag har alltid velat bo hos dem men det är oftast fullbokat och de tar bara emot “walk-in”. Frågar man om det finns rum i morgon får man svaret -maybe don´t know….  Ja helt rätt, hela meningen i en rad. 

Idag hade de bara på tredje raden, alltså en bit från stranden, men med bra havsutsikt för 800Bath. Jag vill ju helst ha längst fram (1200Bath) om jag nu ska bo där. Ingen  Wi-fi och en fruktansvärd blåst, på den sidan idag, gör att jag tar det svåra beslutet att avstå :( 

Jag har nog inte förstått hur fullbokat det har varit under nyår. Mötte en kvinna, på Varin, som sovit på ett massage-ställe 2 nätter eftersom hon inte hittade något boende. Hon hade kommit i hyrd longtail från Koh Bulon och de hade inte kunnat ta sig tillbaka på 2 dagar på grund av den kraftiga vinden. Väderprognosen enligt henne är samma, samma som nu. Och det gör ingen människa glad. 

Tillbaka och sedan fick det bli stranden bland molnen. Jodå, solen tittade fram lite grann också. Flyttade till eget rum. Äntligen en madrass som inte är som att ligga på ett golv och en kudde som inte är stenhård….. 

Det här är dagens brunch. 
Längst bak: sticky rice med banan och en med kött och chili 10Bath/styck till vänster: mangosteen 20Bath, lite syrlig jättegod med kärnor i det vita köttet, mango 20Bath, och till höger sticky rice med mango och kokosmjölk 20Bath, sött men ok. De har en förkärlek för 20Bath som ni ser....

Ätbar bananblomma        Mitt boende under tiden på Lipe
Nya flip-flops istället för de väl ingångna från El Nido. Man måste ju uppdatera sig lite, eller hur???
Hittade ett ställe med ruggigt god coffee-shake för 50Bath på walking-street. Nya favoriten så det här blir inte den sista.

Jag har hittat en dam som fixar naglar, akryl alltså. Efter test på en nagel bestämmer jag mig för att göra alla ikväll. Hon är inte som Eva på Beauty Bar i Halmstad, men ok. Tror jag…… Det kommer väl visa sig när jag kommer till Eva igen. Får betala 600Bath för alla naglarna.

Vi hade bestämt 17.00 så hon lättare skulle se, 18.30 lyckades jag till slut hitta henne på en av de andra salongerna. Tro mig, hon kom inte 5 meter från mig på vägen upp. Klockan 19 körde vi igång.... Då var inte Larsson  nådig. 

Det att en kille i salongen när vi kom som skulle ha en 5 minuters klippning, ha det kunde de inbilla sig att jag gick med på. Han fick snällt vänta. I vanliga fall hade det varit ok, men inte nu,min tid är också värdefull.

Pannkaks-, muffinsdamen finns här och har också jättegod grillad majs.
Middag hos Oat och därefter var det dags att säga hej då till henne. Köpte biljetten till Langkawi i morgon för 750Bath. 10.30 lämnar jag Koh Lipe för ett visa-run.

Har inte bestämt om jag kommer tillbaka eller fortsätter. Vädret har ju inte varit något vidare den här tiden och jag vill se solen innan jag åker hem. Jag är ju ett solfreak.

Massage igen och sedan dags för sängen. Somnade som klubbad. 


En sista bild på Oats lilla shop "Friends Tour"
Over and out, sista natten på Koh Lipe.

Bitte



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar