27 december 2012

ISLAND-HOPPING RUNT KOH LIPE

Dags för Island-hopping :) Men alla utflykter måste inledas med en god frukost, eller hur??? Papaya, banan, mango, vattenmelon och ananas är väl inte helt fel, eller hur??  
På väg..... samma sjöben som alltid. Går på den där longtailbåten med skakande ben. Ramlade inte baklänges i vattnet i alla fall. 

Oat på "Friends Tour" som ligger lite längre upp i backen, höger sida, på Lipe Walkingstreet har ordnat dagens tur. Jag kan bara rekommendera henne så varmt i alla lägen. Kunnig och påläst som få. Hennes lokal på andra sidan, som jag skrev om förra resan, är nu riven.Tråkigt!!! Men idag är det utflykt som gäller.

Vi, Oat, Katarina, Robin och jag, Albin stannade på hotellet, valde att åka ut i egen båt, lönar sig om man är några stycken. De färdiga turerna man kan boka in sig på brukar ligga på >500Bath/person och det brukar vara ganska fullt med folk. Oat hade förhandlat fram priser 1400Bath för oss, för hela dagen. Normalpriset brukar nog snarare ligga på 2000Bath. Med egen båt har man också friheten att välja vilka öar man vill åka till och hur länge man vill stanna på varje plats. Möjligt är att det går att få bättre pris under lågsäsong.
Första stopp var en snorkeltur på baksidan av Koh Hin Ngam. Snorklingen var helt ok. Runt ön och upp på den.

Man möts direkt av parkvakter som tar betald eftersom det är naturskydds-område. Det kostar:
Turister:vuxna 200 och barn 100Bath Thailändare: vuxna 40 och barn 20Bath. Men det kan finnas prutmån på det också, framförallt om man kommer med någon thailändare. Vi betalade 400Bath för oss alla 4. Spara biljetten för den kommer att få visas på fler ställen.

Guden av Tarutaos förbannelse. En sägen är att det började på på grund av att så många människor tog med sig stenar från stranden. Det talas också om  att personer från Satun tagit med sig stora mängder stenar och sedan fått mardrömmar. Frågan är om man vågar trots det?? Jag tar inte med några stenar i alla fall, det är ju dumt att chansa.
Oat, Katarina och Robin
Oat in action
Snorkling vid den lilla stranden Koh Yang. Gott om fisk fanns det.
På väg till lunch på Koh Rawi, White Sand Beach. Även den ön är en nationalpark men det finns numera en restaurang på ön. På det viset kan man få nylagad mat istället för de matpaket som oftast skickas med på turerna.
Ilsken, vaktande hanne..... det var inte lönt att försöka komma i närheten av aporna och varanerna. De fanns precis bakom köket och jag kunde ju försöka ta deras rester.
Lunch
Vackert eller hur??? Tyvärr, eller inte, finns det inga boenden......
Till slut så kom han/hon då med på bild..... Synd bara att det blev bakifrån..... sen var det att ge sig därifrån för då kom den ilskna apan igen.....
Dusch med sötvatten som kommer från ön. Lite coolt tycker jag.....
Vår longtail för dagen
Sista ön för idag. Stannade på den lilla stranden Ao Song på baksidan av Koh Adang, sett från Lipe. Min kära rosa sarong, köpt på Lipe under mitt första besök, har snart gjort sitt men får följa med på den här resan ut..... :D
Ni får stå ut med mina fötter
Framme vid dagens höjdpunkt, vad gäller snorklingen, utanför ön Koh Jabang. Vid den här platsen möts strömmarna och  det är ett mycket djupt vatten. En av de få platserna här som finns kvar med mjuka koraller. Om strömmarna är starka öppnar de vackra korallerna upp sig ännu mer. Det marknadsförs som “seven colors soft corals spot”. Det är en mycket populär plats för dykning utanför Koh Lipe. Och ja, det var otroligt vackra koraller även om området de var på inte var så stort.
Trötta och mycket belåtna begav vi oss tillbaka till Pattaya Beach på Koh Lipe. Oat tog oss med till sitt nya hem i byn. En jättesöt bambuhydda med loft och allt. Tror det är en sådan jag ska ha när jag blir pensionär.
 Man tager vad man haver, alltså får fläkten agera fön ibland. Det blir helt ok.
 Vrååååålhungrig, och så har de fyllt den jädrans fisken med något beskt så den blir oätbar....... Men det är ju bra att veta var man inte ska äta. Gick alltså ut lika hungrig som jag kom in. Försökte men en grillad kycklingbit på vägen tillbaka och fick in rå kyckling..... Här kan vi tala om dålig mat-dag.
Over and out från Koh Lipe

Kram
Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar