6 januari 2013

BANGKOK TILL BANG SAEN

Vaknar till ett morgondisigt Thailand. Det är så härligt att ligga och titta ut och se hur landet vaknar upp. Solen blir varmare och varmare. Att följa landskapet. Läser ut min bok. Alla matförsäljare kommer upp på tåget en efter en. Vi är inte många västerlänningar på tåget men vad gör det. En del thailändare kan några ord engelska och försöker så gott det går att tala lite, sedan får man ta händer och fötter till hjälp. Tankarna snurrar på massor av saker. 

Satt och talade med en sydafrikansk kille igår som arbetar som lärare i Thailand sedan 4 år och enligt honom var det bemötande han fick sämre och sämre för varje år, trots att han talade thai. Han undrande också var “det leende landet” hade tagit vägen. Alla jag träffar är förskräckta över den utveckling som landet har, inte till det bättre. Kan talesättet “easy come, easy go” bli aktuellt tro. 

Ser nu att vi närmar oss Bangkok, vi är bara en halvtimme försenade, så det är dags för mig att packa ihop datorn och ut och titta på alternativa resmål

Nyvaken med dagens frukost, en påse ananas....
Bangkoks Centralstation
Vet ni vem som dyker på mig med en gång jag sätter foten på centralen? Jodå samma kvinna som lurade mig sist..... hon har bara siktet inställt på dumma falanger (utlänningar) Nej tack! jag behöver inte hennes hjälp.

Gick istället bort till informationen och frågade om 2 möjligheter, Bang Saen och Koh Chang.

Det blir Bang Saen. Och där gav hon mig 2 utvägar. Underground och skytrain bort till Victory Monument för att ta en van eller Kekkori stationen för buss.

Jag chansar på att ta en van vid Victory Monument. Man hoppar av skytrain vid den stationen, går ner för trapporna och sedan cirka 50 meter till vänster.

Jag måste varna för att det inte är den bästa stämningen här. Fy sjutton så otrevliga!!! Fick betala 100Bath för mig och 100Bath för min väska. Kan undra om thailändarna gjorde detsamma. Sedan är det bara att vänta på att din van ska bli full. Då är det dags för rally..... Bangkok - Bang Saen tar cirka 1 - 1,5 timme beroende på trafiken. Man blir avsläppt precis vid Bang Saeng Beach. Innan hade jag läst att man blev avsläppt ute vid stora vägen.

Lite lunch på vägen. Det varierar ordentligt det där med maten...  en korv, ananas med chilisalt, en bulle med russin och någon torkad frukt som var så sur att jag inte kunde hålla ansiktet på plats :D
När vi närmade oss och stan så skulle ju folk av vanen, helt naturligt. Då sliter en kille utanför upp dörren och drar ner en rånarluva!!!! Shit!! herre jä....r!!! nu blir vi rånade!!! Det var motorcykeltaxi hahaha

Bang Saen är annorlunda. Det är thailändarnas plats vid lediga dagar.

Gick runt och frågade efter boende. De flesta nära stranden ligger på över 1200Bath. En del har wi-fi, någon med frukost men de flest utan varken eller. Fick svar av Anna om var de ska bo och tog mig dit. Hittade Birds Hotell, precis bredvid deras hotell Zes, och fick ett rum för 1500Bath första natten och 1290Bath nästa inklusive både wi-fi och frukost. Det får vara ok.

Hämtade mina väskor som jag lämnat på ett hotell. Undrar jag om inte killen som körde mig på motorbiken var mer eller mindre i ålder med Tea, 10 år. Fast liten och tunn lurar.

Checkar in, dusch med varmvatten, det var ett tag sedan :) och sedan iväg med en påse smutstvätt. Behövde bara gå om hörnet 2 gånger så hittade jag en laundry. Inte nog med det bredvid låg en "skönhetssalong". Dags för besök men först lite mat.

Min terass, valde ett billigare rum bara för att få den här solsängen. 
 Solnedgången
Fick gå tillbaka runt ett hörn för att komma till den här restaurangen. 
Soppa , bläckfisk och ris för 50Bath. Riktigt gott var det också. Tror det var fruns make som satt vid andra bordet och skrattade åt mig, jag såg nog lycklig ut. Man behöver inte bekymra sig om de inte har den dryck man vill ha, det är bara att gå till någon annan och köpa det som passar och ta med.
    
Tillbaka till salongen. Ja inte ligger den på fina gatan eller är full av turister, utan det är bara en enda falang så lång ögat når. 

Jag hade frågat på pedikyr och hon ville ha 150Bath. Så tittar hon på mina fötter, som fick foot-scrub på julafton, och frågar om jag inte ska ha det också. Ja varför inte. Först en sväng på en händerna sedan gav hon sig på fötterna. Now we´re talking.... undrar om jag inte har en ½ storlek mindre i skor nu. Hon säger då:
- Falang like walk walk... med en min som säger allt om hur knäppa vi är. Varför gå när man kan åka?

Efter två timmar ber hon med skamsen min om 350Bath. Med nylackade naglar går jag sedan som på små moln hem med skorna i handen. Det här är vardagslyx på hög nivå.
Det kändes så bra med mitt rum. AC, kyl, fin utsikt och varmvatten men vad hjälper det när det har skitiga lakan. Fan!!! Tro mig, jag tog inte ett handtag när killen stod där mitt i natten och bytte. Han bad hela tiden om ursäkt för även han såg att de inte var rena och när han luktade syntes det tydligt vad han tyckte. Han luktade på allt han lade dit. 

Vad är det med de här människorna? Hade det varit ett guesthouse för 300Bath, kan sådant hända men inte sjutton på ett hotell för 1500Bath. Men slutet gott allting gott, jag somnade i rena lakan :)
Kram kram

Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar