14 januari 2013

PÅ MOTORBIKE FRÅN WHITE SAND BEACH TILL BANG BAO BAY

Klockan är 7.00 och jag är ute igen. Blir mer och mer nöjd med mig själv. Men jag tror jag börjar bli lite rastlös för det här blir en dag med mycket bilder.

Lite kul att se hur olika vi lever. När jag är ute på min vända idag är det fortfarande party i Red Light District. Att de bara orkar...... Jag blir trött bara jag ser det... och de blir antagligen trötta bara de ser mig hahaha

Den här bilden vill jag gärna ha av Koh Chang. Fuktigt, disigt, en s9l som försiktigt skickar sina strålar och alldeles grönt. Men jag fick jobba för att kunna ta en vacker bild.... 
Vi brukar ses på morgonen. De skrattar gott åt mig, men varsågod det bjuder jag på :D De är på väg till jobbet och väntar på skjuts 
Nu är det konstaterat, det finns ormar på ön. Död som tur var, för mig.Stod och petade på den med foten och hör dem, på bilden ovanför, skratta :D Men jag är nog lite spännande ändå, för en av killarna kom springande och talade om att det var en död orm. Surprise!!! Men om det är en farlig sort vet jag inte.
    
Första gången jag ser en springande thailändare!!! Men de säger själva att de är lata.
En lite större bensinstation, det går framåt 
 Men med den här avdelningen går det inte framåt
Kan undra jag om det är lönt att ringa polisen. Utlänningen får ju ändå alltid skulden.
Mitt emot sjukhuset finns den här skylten. Nyfiken såklart. Eftersom jag ju inte läser thai är det bara att ta sig vidare, upp för trapporna, för att se vad det kan vara. 
Upp för 149 tunga steg.
Ett tempel
Men det kändes lite konstigt med vapen på sidorna. Kan vara att ön ligger nära Kambodja kanske
Vilken fantastisk utsikt!!! Det är skillnad det mot Koh Lipe där munkarna får sitta och titta på ett sopberg.
På vägen ner mötte jag två thailändskor som kom pustande uppför trapporna, tur att det inte är bara jag som fick kämpa. Den ena berättade att hon jobbar på en av barerna, vill inte veta vilken..... Men hit kom hon med 2-3 månaders mellanrum.

Här kommer is-bilen. Stora säckar med is bärs ut.
Idag hade jag lämnat in mina inköp av motorbike killarna, nudelsoppan bland annat, hos fruktdamen när jag lämnade in pengar för frukt. När jag skulle hämta upp frukten såg hon soppan och tittade förundrat på mig 
-you eat this? spicy! 
Japp helt rätt, jag äter det och det är spicy.

Här är min fruktdam. Hon har sitt fruktstånd i backen strax efter Chang Buri och Plaloma Hotel.
De rosa, vita och gröna bollarna till höger, längst bak var nya för dagen. De smakade mest ingenting och hade konsistens av dödbakad sockerkaka. 
Bokhandeln på Pearl Beach. Affärerna går kanske inte så bra för tillfället, man får bara köpa böcker men inte lämna in. Den pocketboken jag tittade på kostade 150Bath. De har väl konkurrens av att många hotell har hylla där man byta bok, gratis.
Tänk att en så klarblå himmel kan bli så grå. Hela morgonen har det inte varit ett moln på himlen och jag jublade, äntligen kommer solen.Och samtidigt tänkte jag att då struntar jag i motobike den här gången, för sol det vill jag ha.... Ha, trodde jag.... när jag tagit mitt bad och ätit min frukt är det helt tjockt med moln och man får en känsla att det ska börja regna.

Då är det bara att tänka om, dags att hyra motorbike igen. Nok, som tjejen i receptionen heter tyckte jag var mycket märklig som inte ville ha den motorbike hon kunde erbjuda. Men vad sjutton, vem vill köra runt med en rostfärgad moppe. Aldrig i livet!!! Någon måtta får det vara. Så en annan moppe fick letas fram, i ok färgerna röd och vit. :)

När jag kört en bit stannar jag till vid Khlong Prao Beach, de har som ett litet torg i början. Och vem träffar jag där vid en coffee-shop om inte Nadine, fransyska men jobbar i Schweiz, som jag mötte i songthaew-taxin när jag kom hit. Så det fick bli en latte och lite snack. Jätteroligt att se henne igen.
    
Körde vidare och fick syn på den här skylten, Pepe´s Bodega, välkänd för alla som varit i Båstad. Kul tyckte jag, ända tills jag kom underfund med att den fanns i den här delens RLD (Red Light district) :D
Jag hade aldrig känt ett vidare förtroende för den här advokaten jag...
Crust Bakery i Khlong Prao Village. Mmmmm vilket bröd de hade :P Köpte en sådan bulle som ligger längst fram, den var bara så god, med grovt salt på ovansidan. skulle kunna köra tillbaka bara för att köpa en sådan igen.
Matade elefanterna, men red aldrig. Det räcker med en gång, och jag gjorde ju det, utanför Bangkok, på förra resan. Den lilla under var så söt, bara 3 månader gammal.
    
"Stadsvy" vid Khlong Prao. Inget märkvärdigt alls.
En frukt med ett skal som ser ut som ormskinn, gillade den inte
Kai Bae Camp, vid Kae Bae Beach. Det ligger precis bredvid Chill Resort som är lite lättare att hitta om man ska söka uppgifter. Verkade urmysigt, men lugnt. En enkel bungalow med fläkt kostade 700Bath och en med AC 1500Bath. Här skulle jag kunna tänka mig att lägga någon natt
Utsiktsplats
Bäst att sköta sig....
Man tror att man ska komma ihåg vad alla stränder heter, men det är kört
Shit vilka vägar!!!! Full gas för att ta sig upp i backen annars är det kört. Här gäller det verkligen att hålla tungan rätt i munnen. Jag blev varnad.... det var bättre att ta songthaew, men nej då det är dumt att göra det.... Men jag är glad att jag körde i alla fall, för man har friheten att stanna var man vill och se exakt hur mycket man behagar. Men ska jag vara helt ärlig? Ja det ska man ju vara, det var många som körde om mig.... Det är riktigt många som kör som blådårar.
Men nu är jag äntligen framme vid Bang Bao och vad sitter gott om inte en glass efter den turen....



Det finns delade åsikter om den här piren. En del är väldigt positiva och andra har en helt annan åsikt. Jag tyckte det var mysigt och är glad att jag kom hit.
Ja en pir är det, men inte en i den bemärkelse vi tänker oss. Den har kommersialiserats, såklart. Hela piren är full av affärer, restauranger och boenden av alla de sorter. 

Jag tittade på några rum och de jag såg låg från 500Bath och uppåt.
Fika :D Det blir mycket onyttigt när man är hungrig. Får ta nya tag när jag kommer hem
Ja piren avslutades som man tänker sig att en pir ska se ut. Härifrån går båtarna till de andra öarna runt omkring   
    
Buddah Wiew, rum med fläkt och delat toa/dusch 700Bath och rum med AC och egen toa/dusch 1500Bath. Riktigt mysigt med restaurangen och solstolar på däcket.
Grillad bläckfisk 20Bath
De här var mysiga, ägaren trevlig och en härlig terass. Dessa enkla rum, med fläkt, delad toa och dusch kostar 500Bath. Men titta bara på rummet så mysigt. Genom spjälorna kan man se vattnet. 

Det kom ett ryskt par och frågade om de hade alkohol, bacardi skulle det vara, 
-yes have, bacardi and coke. 
-just barcardi, no coke.... här är det ord och inga visor....
Hade tänkt mig en middag i Bang Bao men klockan går fort när man har roligt, så för att det inte skulle bli allt för mörkt var det bäst att köra "hemåt". Och det tog sin lilla tid, för det är ju dumt att köra raka spåret när man kan kolla in en massa på vägen.
Skylten med kurvig väg var helt på sin plats 
 Vacker solnedgång
 "Hemma"!!! gissa att det satt fint med lite mat.
Sen var det sov gott!!!

Bitte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar