5 januari 2013

LANGKAWI - SATUN - HAT YAI - BANGKOK

07.45 dags för upphämtning på motellet. Chauffören dök visst inte upp så killen som sålde biljetten kom själv. 

Mellan Cenang Beach och Kuah är det cirka 25 kilometer med ok väg. En taxi kostar cirka 25RM enkel väg. Min chaufför för dagen planerar att starta en shuttlebuss, nästa månad hahaha, för 8RM/person och sträcka. Vi får väl se.

Ett nyvaket, morgondisigt Cenang Beach
 Villa Idaman Motel. Rummet helt ok med AC, kyl och TV.
Jag måste säga att Langkawi inte är min favorit på jorden, men ön är otroligt grön, ja förutom vid Cenang då förstås.

Det man bör ha med sig är att det här är ett muslimskt område, både Langkawi och  den södra delen av Thailand. Ta en extra tanke på de kläder du bär. Det innebär inte att man behöver sätta på sig burka precis, men man behöver inte gå i linne med spagettiärm eller visa magen. Det är klart vid strandområdena är folk mer vana. Och så är mycket stängt på  fredagar.

När man kommer till Kuah, på sidan ut mot havet, där det tidigare var hav, har de torrlagt och byggt upp ett helt nytt område. Det finns hus, en stor moské, ett riktigt stort parkområde där många joggar osv, och en fin lekplats för barnen.   
Bredvid Jetty i Kuah ligger Eagle Square , önskar att jag hann dit men det gör jag inte. 
....så jag lägger en bild från 2010 så ni får se ändå.
Kvinnan lyfte vid ett tillfälle sin burka, ni kan aldrig ana hur otroligt vacker hon var.
Skärpning Larsson!!!! men det blev en blåbärsbulle.....men det är kanske dags att lära sig att de inte är lika goda som svenska bullar och låta bli....
Stolt över mig själv. Kunde stå emot, men kan ni förstå hur svårt det var!?!?!?!?
Färjeterminalen. 
Håll hårt i biljetten!!! Den har 2 delar, jag tappade den ena delen, och då har man inget bevis och det är bara att köpa en ny för 30RM. Som tur var hittade jag den tappade delen vid Immigration :) 
Båten Langkawi till Satun
 Skulle blivit dagens frukost men det blev soporna.
 Bye bye Malaysia
 Hello Thailand!!!

Jag sitter nu på tåget mot Bangkok, ja jag fick tag i en tågbiljett med sista tågen 18.45. det är samma typ av tåg som jag kom hit med och den här gången visste jag ju vad som väntar, en skön säng, så det är ok. Men toaletterna är inte att leka med….

Känner lite ångest över att jag valde bort Lipe eftersom solen har lyst från en klarblå himmel nästan hela dagen. Där fick jag för att jag tröttnade på mulet väder och åkte. Om än med mycket vägande för och emot. Jaja nu är det som det är.

Jag kunde inte förstå igår varför jag skulle hämtas så tidigt idag. Jag menar det är bara cirka 7 mil mellan Satun, man kommer till Tammelang Pier, och Hat Yai. Men dels är det fredag och då går det bara 2 båtar mot normalt 3, 13.00 båten går inte. 

Och sedan kommer resten…. och jag förstår varför... Åkte songthaew från piren till bussterminalen i Satun där jag ska ta the big bus. Mmmm eller hur, en public bus har de skickat mig med, skitstövlar!!! Så det jag trodde skulle ta 1 timme tog nästan fyra!!! De stannade vid varenda mjölkpall. 7 mil på 4 timmar, det ni, det slår till och med Filippinerna…. Jag hade strypt människan om jag sett honom. Det var ju tur att jag åkte redan i morse. Se upp för den här killen!!! 
Varken Satun eller Hat Yai är städer som gör en människa glad. 
Fredag = nästan allt stängt, i alla fall i området runt stationen.  

På väg mot Hat Yai
Här gör man en 3 filig väg till 4 filig för att komma fram fortare..... 
Det är också vägkontoller med poliser emellanåt. 
 Kan ni förstå att det tog tid med den här bussen????
Eftermiddagen har jag spenderat på varuhuset Robinson, som finns på många ställen i Asien. 

Åt lunch där för 45 Bath inkl soppa. Man får köpa kuponger i en kassa att betala med och blir det kuponger över får man lämna tillbaka dem samma dag. Hörde av italienaren jag satt bredvid på bussen till Chiang Mai att de har bra sushi, så det köpte jag med att äta på tåget, sviker thaimaten lite idag. Och helt rätt, det var gott.
Snacks.... som stekt pasta ungefär. Den en med räkor i. Köpte inga så jag kan inte tala om ifall de är goda.
 Hat Yai centralstation. Det är här de är som tokiga när man kommer.
 Most wanted.... antar att det är terrorister som verkar i området
Nu ska jag ligga och läsa lite innan det är dags att sluta de blå…. Och vakna i Bangkok, eller i alla fall i närheten av. Jag gillar verkligen att resa såhär. I morgon får vi se vart det bär av.
Kram kram

Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar