21 december 2013

From Vientiane, Laos to Nong Khai, Thailand

2013-12-19

Dags att åka mot nya mål.

Men kvickt iväg på den där cykeln en liten stund innan det var dags att åka. 

Köpte ett par små Buddhor och när jag betalt så tar kvinnan, de brukar göra så, pengarna och viftar med dem över sina varor för good luck resten av dagen.

Och så låg posten precis bredvid, mission completed. Tillbaka till hotellet för utcheckning.
Sista utsiktbilden från rummet.
Jay och jag tog tuk tuk till Friend-Ship-Bridge den här gången. Kommer faktiskt inte ihåg vad vi betalade med det blev inte mycket mer än om man tar tuk tuk till bussterminalen och lokalbuss. Men det går betydligt fortare.

Att åka över till Thailand är något smidigare än andra hållet. En snabb utresestämpel på visumet i Laos. Buss över bron, kostar 20B, mot 15B åt andra hållet. 

Bye bye Laos!!

Jag kommer inte sakna Vientiane ett enda dugg!!
Samfattningen är en helt vanlig stad, dyr i förhållande till Thailand vad gäller mat, boende och shopping och inte ett dugg trivsam. Det är min åsikt, men nu har jag gjort det här. Ja jag kan tänka mig att åka tillbaka till Laos, men vill inte stanna i den här staden mer än nödvändigt. Hade det fungerat hade jag vänt på det och tagit Laos när mitt visum är på väg att gå ut för att kunna få 15 nya dagar utan ett Visa-Run med ambassad och hela köret. Då hade det funnits mer tid att åka runt. Men.....

.....Att det inte blir så beror på att Eva, som jag mötte på Samos förra året, berättade häromdagen att hon kommer till Koh Lanta den 7 januari. Jag ska till Lanta efter det, det är ett som är säkert. Inga vilda hästar kan stoppa mig från det. Jag är såååå glad att hon hinner ner innan jag åker hem. Äntligen kan vi träffas igen, hoppas hoppas inget kommer i vägen.

Över i Thailand är det sedan bara att fylla i det sedvanliga in- utresekortet och sen genom Immigration. Vilket skulle visa sig inte blev så bara.......

Hur som helst i Nong Khai finns dessa skyltar om hur mycket det kostar att åka tuk tuk mellan olika platser. Begär föraren mer pengar är det bara att ringa det nummer som finns på skylten så blir de av med sin licens. Hårda pix i Kalix, ja i alla fall i Nong Khai.
Vi tog en tuk tuk in till stan och helt plötsligt hoppar en man upp och jag trodde förstås att det var någon som tänkte snika in på resan vi betalt för. Det gör ofta så, en kusin eller kompis..... 
Han började tala med Jay och jag vinkade lite käckt på honom och sade bye bye...... Jag tyckte han skulle hoppa av. Det var tullen!!

Ut ur tuk tuken och öppna alla väskor...... Ja det där med rökning och alkohol är ju inte min last så jag hade ju varken eller i mina väskor. De såg ut att skämmas och bad så mycket om ursäkt efter att ett par stycken konstaterat att inget fanns. 

Jay, som ringt och kollat innan resan hur mycket man får ta in, hade två limpor. Precis som han fått besked om, plus ett par askar. De sade då att man får ta in en limpa, men ok då kan ju en vara min, jag såg när han köpte dem så de bör ju inte kunna vara olämpliga. Och jag tror inte att de här killarna röker annat än vanliga cigaretter. De ville att han skulle böta för båda limporna och askarna plus att de då beslagtar dem...... Så ni ser..... Inte en ask över limpan är mitt råd.

Efter mycket diskussioner och tjafs tullarna emellan fick vi fortsätta resan med alla hans cigaretter och utan böter. Ölen var det inga större diskussioner om, men ta inte in för många.

De säger att det egentligen är droger de letar efter, men herregud!!! Halvgamla kärringar och gubbar är nog inte det största problemet. Satsa på dem som tar över i mängder istället, var och varannan dag. Smuggling pågår helt klart. Men det är inte utlänningarna........ 

Helt klart är att Thailand är ute på some mission nu för att sätta dit utlänningar. Har under de här dagarna hört en hel del historier om det. Sen kan det kanske vara helt rätt att rensa upp lite i leden för mycket skit har helt säkert flyttat hit...... Mycket!!! 

Bland annat berättade Terry, som var ute på ett jobb, hur hans Miau ringde helt förskräckt via Skype när myndigheterna var och gick igenom deras hem. Och alla de andras där de bor, såklart mestadels utlänningar.

Så: smuggla inte och framförallt se till att hålla ordning på ditt visum!! 

Efter lite rundvandring hittade jag det här mysiga stället E-San för 450B. 
Och Anna E. det har både A/C och kyl 😜
Lite rundvandring vid Mekongfloden
Det är ingen trängsel i den här lilla stan precis. Och KALLT. Är det. Shit!!! Så kallt.
Marknad finns såklart. Börjar/slutar precis vid mitt boende.
Och så lite gympa...... Med takten de hade var det ett lätt, lätt, lätt pass....... Hade kunnat delta i vanliga kläder utan att bli en tillstymmelse till varm. Men de kör i alla fall pass.
Lotusblomma vid strandpromenaden.
Och så var det dags för lite mat innan det är dags att sluta de blå.
Over and out från nong Khai. Natti natti. Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar