12 januari 2012

FLOATING MARKET DAMNOEN SADUAK


Vet inte riktigt vad det beror på, har jag en dålig aura eller något, men jag hade begärt väckning och de glömde mig idag också!!! Vaknade som tur är av mig själv den här gången också och bara flög upp... Totalförvirrad!!! Eftersom det skiljer 1 timme mellan Phnom Pehn och Bangkok och jag inte  kom ihåg vilket klocka jag ställt om :D Jag hade i alla fall vaknat i tid.... Packade, checkade ut, möttes av receptionisten som säger -ooooh soooo sorry när hon ser mig, mmmm det kan hon vara, men jag hann med den underbara frukosten, den vill man ju inte missa :)

Mot floating market som ligger, enligt vår guide, 12 mil utanför Bangkok och är öppen på förmiddagarna. Jag betalade 600 Bath för turen. Googlar man så är det allt mellan 8 och 12 mil, det beror väl på vad man har för utgångspunkt. Fin motorväg och det gick undan så att säga så vi var där på en timme

Eftersom jag inte har något boende kanske det är lika bra att åka vidare? Får se om jag hittar en flight när vi kommer tillbaka. Anna och Bosse är ju på Phi Phi, så varför inte.
 
 
 
 
 
 
Det tog emot lite att göra ett toalettbesök ;D 
 
 
Här trodde jag att dagens resa var slut men så var det inte, det skulle ridas elefant :P Ja ja vad sjutton lika bra att prova på. För 600 Bath fick man en halvtimmes ridtur. På skakiga ben klev jag på elefanten...... Baken behövde ingen massage efter den turen inte inte :P
 
Nu var det ju så att min elefantskötare inte nöjde sig med att jag satt i den där stolen, nej då ner på elefanten skulle jag hahaha. 
Det var den turen det :) Jag har alltså verkligen ridit elefant. Tråkigt bara att de sedan stoppar ute i buschen och ska försöka sälja smycken. Han försäkrade mig -Nejdå det var inte äkta elfenben, det hoppas jag verkligen!!! Här blev det njet.

I vanen sitter jag bredvid två engelska tjejer som talar om att de gjort naglar på stora köpcentret MBK, så dit ska jag så snart vi är tillbaka i Bangkok!!!!

Innan det är dags för Bangkok vill de ha in oss på någon kobra-show, aldrig i livet!!!
 
Vi var som hastigast inom ett träsnideri, vilka fantastiska saker de gör!! 

 
 
 
 
 
Tillbaka till Bangkok. Började tala med 2 urtrevliga killar från Argentina, alltid kul att träna spanskan :) 

Öset iväg till MBK för att göra naglar.... Det filas och fixas, allt ok men sedan börjar jag fundera när jag sitter i lampan med ett par naglar och det börjar göra ont... Vad har människan gjort, jo ovanpå min akryl har hon satt gele!!!! Kvickt bort med den och nya tag.... När det är dags att måla naglarna börjar hon med att smörja naglarna och jag frågar vad det är, jo olja. Men herregud!!! Olja under ett lack gör ju att det inte sitter. Undra vilken skola de har gått :D vilket skämt!!! Alltså avråder jag er som ska göra naglar i Bangkok att gå på salongen på MBK våning 2.

Tillbaka med skytrain till hotellet för att sedan ta mig ut till flyget. Finns flyg ner till Phuket som gör att jag kan ta mig till Phi Phi i morgon bitti. Bra, det blir det.

Kommer till Phuket, fösenade för första gången, klockan 24.00. Bokar boende och även båtbiljett till Phi Phi (500 Bath). Delade van in till Phuket Town med 6 spanjorer och vi betalade 130 Bath per person. Vi ville bli avsläppta på 3 ställen. Chauffören åkte in till kontoret och ut stormar en tjej och är skgstokig över att det är endast avsläpp på ett ställe.Skulle det vara 3 ställen fick vi betala ytterligare 50 Bath/person. Hon var helt galen!!! 
Vad trött jag blir.

Boendet var en katastrof, Thanaporn 2, en surare gubbe är svårt att hitta. Tur det bara är några timmar.

Dags för några timmars sömn. Får inte till storleken på texten, ber om ursäkt för det ;D

Kram kram

Bitte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar